Matlagning

Var, hur och om den person som laga maten du äter är någon nära dig är inte mindre viktig än kvaliteten och karaktären på maten som helhet. Kött från djur som fötts upp under normala förhållanden - fritt, är med god mat mer användbar än kött av ett djur som tas upp under omänskliga förhållanden och som är proppfull med vem vet vad. Frukt och grönsaker som behandlas med massor av kemikalier har olika näringsvärde och smak än de som odlas utan alltför mänsklig inblandning.

När någon nära dig eller om du själv är laga den mat du äter, är det normalt att sätta den bästa i plattan, och även om man lägger något extra, kommer det att passera genom dina händer, kommer du själv bär ett medvetet ansvar för Det. För mat tillagad av företag och företag som en produkt i stora mängder för en massa människor, du vet inte vad det är i det, även om det är täckt tusentals standarder på papper.

Frukt och grönsaker som inte har någon standardiserad form är inte bara att det är att innehålla mer näringsvärde sannolikt, men är billigare.

Har kött bytet som går igenom ditt hem? En normal måltid varar en vecka, med - för det mesta som står i kylskåpet, frukterna börjar försämras, och brödet hårdnar i en vecka, och det andra är redan mögligt. Vad händer med din mat?

Har du blick på den ekonomiska livslängden för produkter? Och dessutom Tror du vad som är den totala hållbarheten - i månaden - ett år ?! Det finns undantag, men som en längre hållbarhetstid för ett livsmedel, måste du vara mer misstänksam att om kvaliteten på de näringsmässiga egenskaper.

Ja, det tar matlagning tid, men denna gång återvänder till hälsa och energi. För att göra stekt potatis du måste skala dem, skär dem, steka dem, för att rensa disken efteråt. I stället för allt som armbåge fett kan du köpa potatis från snabbmatskedjor och att äta två måltider om dagen, 7 dagar i veckan. Även ignorera vad potatis används och hur de är beredda, överväga om det är värt besväret. Kanske det finns en anledning mat tillagas långsammare och du har mindre interna incitament att laga mat och förbereda dem, och du gör det följaktligen mindre. Kanske maten är inte så bra, eller är det helt enkelt användbar i mindre mängder.

Och vad du tycker om den frysta eller färdiglagade rätter? Om du måste välja mat som stått i flera månader i frysen eller en som nyligen slits från trädgården, vilket skulle du välja? Den första kan vara redo för fem minuter i mikrovågsugn och har samma smak som den andra, men har samma näringsvärde? Jag tvekar.

Del
Lägg till kommentar
Publikationer relaterade till den nuvarande