Kuhanje

Kje, kako in če oseba, ki je za kuhanje hrane, ki jo jeste, je nekdo blizu vas ni manj pomembna od kakovosti in vrste hrane kot celote. Meso iz živali, vzrejenih v normalnih pogojih - prosto, z dobro hrano, je bolj koristno, kot je meso živali, ki je postavljeno v nečloveških razmerah in ki je polna kdo ve kaj. Sadje in zelenjava, ki so obdelani s ton kemikalij imajo drugačno hranilno vrednost in okus, kot tiste, pridelane brez pretiranih posegov človeka.

Ko je nekdo blizu vas ali vi sami kuhati hrane, ki jo jeste, je normalno, da dajo najboljše v ploščo, in tudi če si dal nekaj več, bo šel skozi vaše roke, boste sami pri sebi zavestno odgovornost za ga. Za hrano kuhali s strani podjetij in korporacij, kot izdelek v velikih količinah za veliko ljudi, ne veš, kaj je v njem, tudi če je to zajeto tisoče standardov na papirju.

Sadje in zelenjava, ki nimajo standardizirana oblika ni samo, da je verjetno, da vsebujejo več prehransko vrednost, vendar so cenejše.

Ali mesne plen, ki gre skozi vaš dom? Običajen obrok traja en teden, z - večino časa stoji v hladilniku, sadje začne upadati, in kruh otrdi za en teden, in drugi je že plesniv. Kaj se zgodi s hrano?

Ali menite, pogled na življenjsko dobo izdelkov? In poleg tega Misliš, da tisto, kar je skupno rok trajanja - mesec - leto ?! Obstajajo izjeme, ampak kot daljši rok trajanja živila, morate biti bolj sumljivo, da o kakovosti prehranskih lastnosti.

Da, priprava hrane je potreben čas, vendar tokrat vrača zdravje in energijo. Da bi pražen krompir morate olupimo, narežemo, jih prepražimo, da počistite jedi kasneje. Namesto, da bi vse te komolec mast lahko kupite krompir iz fast food verig in jesti dva obroka na dan, 7 dni v tednu. Tudi ignoriranje, kaj se uporabljajo krompir in kako so pripravljeni, razmislite, ali je vredno. Mogoče je razlog nekaj hrane je kuhana bolj počasi in imate manj notranjo spodbudo za kuhanje in jih pripraviti, in da ga zato tudi manj dela. Mogoče hrana ni tako uporaben, ali pa je preprosto uporabna v manjših količinah.

In kaj menite o zamrznjenih ali vnaprej kuhanih obrokov? Če morate izbrati hrano, ki je stal za mesece v zamrzovalniku ali tisti, ki je pred kratkim iztrgan iz vrta, ki bi izbrali? Prvi je lahko pripravljen za pet minut v mikrovalovni pečici in imajo enak okus kot drugi, vendar ima enako hranilno vrednost? Dvomim.

Delež
Dodaj komentar
Objave v zvezi s sedanjo