Kuhanje

Gdje, kako i ako je osoba koja je kuhanje hrane koju jedu je netko blizak vas nije manje važna od kvalitete i prirodi hrane u cjelini. Meso od životinja uzgojenih u normalnim uvjetima - slobodno, uz dobru hranu je više koristan nego mesu životinje koja je podignuta u nehumanim uvjetima, a koji je prepun tko zna što. Voće i povrće koje su obrađene s tona kemikalija imaju drugačije prehrambene vrijednosti i okus od onih uzgaja bez pretjeranog ljudske intervencije.

Kada netko blizak vas ili vi sami se kuhati hranu koju jedete, to je normalno staviti najbolji na ploči, pa čak i ako ste stavili nešto extra, to će se prenijeti preko vaših ruku, sami će nositi svjesnu odgovornost za to. Za hranu kuhanu u tvrtkama i korporacijama kao proizvod u velikim količinama za puno ljudi, ne znam što je u njoj, čak i ako je pokrivena tisuće standarda na papiru.

Voće i povrće koje nemaju standardizirani oblik ne samo da je vjerojatno da će sadržavati više hranjive vrijednosti, ali su jeftiniji.

Da li je meso plijen koji prolazi kroz vaš dom? Normalan obrok traje jednog tjedna, s - većinu vremena stoji u hladnjaku, plodovi počnu propadati, a kruh stvrdne za tjedan dana, a drugi je već pljesniv. Što se događa s hranom?

Da li pogled na vijeka proizvoda? A osim toga Mislite li što je ukupan rok trajanja - mjesec - godina ?! Postoje iznimke, ali na duži rok trajanja hrane, morate biti sumnjivo o kvaliteti prehrambenih svojstava.

Da, pripremanje hrane treba vremena, ali ovaj put se vraća na zdravlje i energiju. Da bi pomfrit morate ih oguliti, izrezati ih, pržiti ih, očistiti suđe poslije. Umjesto sve to fizički napor možete kupiti krumpir iz fast food lanaca i jesti dva obroka dnevno, 7 dana u tjednu. Čak i zanemarujući ono krumpir se koriste i kako se pripremiti, razmislite da li je vrijedno. Možda postoji razlog neki hrana kuha sporije i imate manje unutarnji poticaj da kuhati i pripremati ih, a vi ste to radili u skladu s tim manje. Možda hrana nije toliko korisno, ili je to jednostavno korisna u manjim količinama.

A što mislite o zamrznutim ili pre-kuhana jela? Ako morate birati hranu koja je stajala mjesecima u zamrzivaču ili onaj koji je nedavno rastrgan iz vrta, što bi vam odabrati? Prvi bi mogao biti spreman za pet minuta u mikrovalnu i imaju isti okus kao drugi, ali ima istu hranjivu vrijednost? Sumnjam.

širenje
Dodaj komentar
Publikacije vezane za trenutni