Det är inte bara att äta

Sedan en tid tillbaka har jag minskat uppmärksamheten jag spenderar på mat. Jag pratar inte hur illa är de kemiska ingredienser eller hur användbara är naturliga. Detta betyder inte att jag ska sluta göra det. Detta betyder inte att jag anser skadliga - praktiskt eller välgörande - skadligt, betyder det inte att jag inte snåla ettor och betona andra. Maten själv är inte enda faktorn för människors hälsa. Om en person vill utbilda - han kommer att hitta ett sätt att inse vad som är fördelaktigt och vad som är skadligt. Och vad detta om det?

Bortsett spädbarn och småbarn som tvingas äta vad de ges till, för människor i medveten ålder, maten inte komma i munnen ensam eller med våld. Alla väljer vad man ska äta. De som är intresserade och har undersökts tillgänglig information om beståndsdelar gör ett medvetet val. Det är meningslöst att förklara vad som är fördelaktigt och vad som är skadligt för människor som inte tror och inte bryr sig så mycket vad de sätter i munnen. De kommer att uppfinna en ursäkt - jag är stressad, jag jobbar, jag har en sjukdom, jag har tentor, är min partner skyldig staten är att skylla och så vidare. Att förklara för dessa människor som helst, är det som kämpar väderkvarnar. Alla har rätt till sin egen sanning. Varje får konsekvenserna av sina egna val i livet. När eleven är redo kommer läraren att komma. När en person är villig att ändra, kommer han träffa rätt personer att upplysa honom.

Fysisk hälsa påverkas av den fysiska energi som man tar i form av mat, men det är inte den enda faktorn. En annan avgörande faktor för den fysiska hälsan är mental och känslomässig inre tillstånd. För mig personligen är det en del av anledningen till att någon som äter ohälsosamt, lever längre än någon som äter hälsosamt.

I mänsklighetens historia har det funnits och det finns tider som i andra världskriget, när människor kunde överleva i läger i omänskliga förhållanden. De har fått mat bröd och vattnig soppa en gång per dag och har gjort hårt fysiskt arbete under ständig emotionell och fysisk stress och trakasserier. De saknade de välbehövliga vitaminer, mineraler och aminosyror och är nyfiken på hur de överlevde. Alla fick samma magra delar. Ingen har rätt att ryta - inget kött på tallriken. Det var något annat som gav dem en önskan att leva och detta var deras inre styrka.

I populärkulturen i väst, inte människor inte prata mycket om inre energi människan eftersom det är immateriell, omätbar, esoteriska och abstrakt. Men öst är starkt beroende av den. Asiatiska länder har skapat en kombination av fysiska och mentala tekniker för att nå andlig upplysning och medvetenhet om den inre världen. Dessa är meditation, yoga, såsom Tai Chi, Falun Gong och andra. Det finns rykten om personer som helt eller delvis har övergivna födointag och fortfarande är levande och friska. I den västerländska kulturen finns det exempel på människor som har uppnått upplysning utan orientaliska influenser, men det verkar som om dessa personer är mycket sällsynta. Det är svårt för en vanlig människa att hantera de negativa effekterna av hans ego. Jag personligen var tvungen att gå igenom en viss mängd inre lidande och fick kunskap om detta område inte en eller två personer. Jag lärde mig att titta på mig från åtminstone en liten bit sida som inte på något sätt ger mig en fördel gentemot någon. Alla lär sig medan levande och när en person blir mycket allvarligt - det betyder innebär att den fula delen av hans ego har fångat honom i fällan.

Inre styrka och energi på den person som är nyckeln till dess interaktion med den materiella världen. När en person är informerade och medvetna hi är inte ute efter någon att skylla på, eller är känslig för manipulation och påverkan av miljön och som ger honom makt att göra sina egna val. Ju mindre gnäll, desto mer action i önskad riktning. Ju mer action, sannolikheten för att den värld vi lever, blir bättre.

Snapchat: tomavelev86
Instagram: tomata_
Skype: tomata_
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/toma-velev-38180034
Facebook:
https://www.facebook.com/tomavelev
https://www.facebook.com/tomavelevblog
https://www.facebook.com/kakvoiadesh
Twitter: @tomavelev
Google+: https://plus.google.com/u/0/+TomaVelev
Del
Lägg till kommentar