Тајната на доброто здравје

Тајната на доброто здравје нема да ве чини многу пари, а секако не ќе го продаде. Тоа е едноставен и релативно прифатлива, но е надвор од зоната на комфорот. Тоа е превенција.

Ако гледате телевизија, виде дека сè има пилула. Само дека апчиња се меч со две острици. Последниот пат кога мојата следна оди на лекар поради проблеми со мускулно-скелетни систем, слушнав на прашањето - како е стомакот? Никој не помислува на сензуалноста стомакот, освен ако не се појават сериозни проблеми во него. Соодветно на тоа, поголемиот дел од времето газејќи со било ѓубре да ја задоволиме нашата жед за вкус. Од лошо да се гази понатаму и лекови. Јас препорачувам естетски и користење на природните ресурси.

ќе се snacking лимони, како дел од оброк или како сок, ѓумбир, лук? Имаат кисел вкус и да се избегнува, освен ... Освен кога е болен. Можам да се сетам на барем најмалку 5 случаи во моето минато, роднини и познаници кои почнаа да јадат лимони во текот на треска. Зошто да не ја искористам оваа добра доза на витамин Ц, а ние сме здрави?

Дали сте знаеле дека ракот се лекува кога ќе се открие во рана фаза. Кога ќе се развие и да се шири во текот на телото, дури и најдобрите лекари, волшебници и гатачи не може да помогне. Да се ​​развие оваа болест треба долго време да одиме на погрешен пат - во мислите, во начинот на исхрана, начин на живот. Ако одите еднаш годишно на лекар за следење на вашето здравје, треба да се фати многу болести - не само рак - во рана фаза. Каде откривање на времето болеста ќе биде во можност да ја смените вашата насока и да ги тргнеме од патот кој води до предвремено неприродна крај.

Дали одите за да се провери на забите? Во Бугарија, државата се две пломби годишно. Што е толку плашат од стоматолог? Ако се е во ред, ќе помине на разгледување и не ќе ја доживее болка. Ако имате проблем - ќе страдаат во малку, но ќе оставам со здрави заби и ќе дојде бесплатно. Друга опција е да се смири и да одат на стоматолог колку што боли. Тогаш поверојатно проблемот стана поголем и може дури и да го спаси забот. Така што ќе ви наштети, и најверојатно ќе ве чини повеќе пари од цената на печат.

Да прифати каков било вид на целосно бели или целосно црн - е како вметнување слики, вметнување граници. Така ќе го пропушти можност да ги искористат предностите на нешто на кое што има пристап.

Share
Додади коментар