Страх от ГМО

Страх ли ви е от ГМО ? Мен не ме е страх. Не мразя корпорациите, които ги създават, просто, защото съм осъзнал лично за себе си причината да ги има.

В идеята за раждането на генно модифицираните храни може би и най-вероятно е стояло и добро, благородно намерение – произвеждането на по-голямо количество храна, така че да няма гладуващи на този свят. Уви, като всяко друго “изобретение”, и тази технология може и се използва и за добро, и за лошо.

ГМО храната е предимно растителната храна, която се модифицира изкуствено, така че да носи по-големи добиви, да е по-издръжлива на климатичните условия и на животинските вредители. Друг начин на консумация, който не се отчита и осъзнава от много хора, е консумирането на месо на животни, които са хранени предимно с ГМО . Както са казали умните глави – енергията не се губи, само се преобразува.

Причината да съществува ГМО като нещо лошо ев нашата психология,във всички нас, в желанието ни за повече, в лакомията ни за още храна, печалба, за лукс, за вещи, за власт, за контрол.Храната се е превърнала не в нещо необходимо за поддържането на организма, за да сме здрави и силни, а в продукт, както всичко останало.Светът ни се е “модернизирал”. Забравили сме от къде сме тръгнали.Когато има желание за консумация, или по-скоро липса на самостоятелен контрол и позволяване да манипулират умовете ни -от едната страна, ще се появи и лаком и алчен да го предложи от другата страна– така е в демократичния свят и в пазарната икономика. Целта на икономиката се е изродила – гони постоянен финансов растеж, а не (човешко) здраве и устойчивост, както е в природата.

Страхът е едно от най-популярните чувства, което се използва от медии, политици, журналисти, популярни личности и тн - за завладяване и парализиране умовете на хората. Вкарва картини на апокалипсиса и края на света, вместо да им покаже практични и реалистични действия, приложими от всеки човек.В частта за храненето - вместо вайкане колко е зле храната - ГМО, изследвания, корпорации, глупости - по-добре всеки да зарови едно семе в почвата и да го полива и да му отделя грижи - така може да си създаде чиста храна.

Чувствата са свързани с болестите и болестните състояния, за които се притесняваме. Това се нарича ноцебо ефект (анти-плацебо). Притеснението не помага за абсолютно нищо – само вреди. За това и мен не ме е страх от ГМО . Изпитването на негативните чувства също привлича болести. Изпитването на негативните чувства също така и парализира практичните и смислени действия, които можем да предприемемСЕГА, както и в бъдеще и така ще си останем в комфортната си зона и ще продължим да консумираме лошата храна и да практикуваме лошите навици. Организмът ни ще се разболее постепенно до достигане до етапи, в които няма връщане назад. За това и аз съм намалил значително омразата, притеснението и оплакването от ГМО продукти. Дали ще се храня с ГМО храна не е под строг физически насилствен контрол на корпорациите, дали ще купя храната, отКЪДЕще си купя храната или ще си я произведа сам за да знам, че в крайния продукт няма да има нитрати, е въпрос на личен избор и осъзнатост.

Сподели
Добави коментар