Пет работи што ќе се случи ако престанете со земање на шеќер

Шеќер во некоја форма се наоѓа во многу храна, вклучувајќи природни, необработени од човекот. Овие 5 ефекти се однесуваат на преработена храна од страна на човекот, затоа што природата има комбинација на шеќер во овошјето и зеленчукот со други материи и состојки кои се минимизира бомбастична ефект врз телото.

Ќе ја поврати енергијата.

Иронично, тоа е факт. Енергетски пијалаци се обезбеди енергија но исто така и да потраат. Шеќерот во крвта скокови и падови, предизвикувајќи моменти на бодрост и висока енергија и моменти на замор и поспаност, што често предизвикува да се земе повеќе на "будење" на храната. Не случајно шеќер често се споредува со дрога.

Вашата тежина ќе се нормализира.

Во овошје и зеленчук содржат шеќер има многу витамини и минерали. И во создадени од човекот е богата со масти и јаглени хидрати, и десетина состојки кои вашето тело дополнително ќе треба да се борат.

Ќе престане да сака повеќе шеќер.

При вадење на вашиот фокус од шеќер постепено ќе почнат да се сакаат помалку слатки. Она што го чувствувам од лично искуство - по некое време, кога ќе се качил преку периоди на намалување на потрошувачката на слатки, вкус пупки промени. Ќе започне да се чувствува вистински вкус на нештата. Вашиот стомак ќе се чувствувате и ви кажува за природата на храната. Ќе се чувствувате одлично кога ќе јадат овошје и зеленчук кои содржат шеќер, а вие ќе се чувствувате мала непријатност кога конзумирање вештачка храна. Не постои подобар советник од сопственото тело.

Дигестивниот тракт ќе работат поефикасно

Кога доминантен храната што се земе е оној кој се постапува брзо и лесно со вашиот стомак, тоа ќе се чувствувате малку, но не во смисла дека е празна, но во смисла дека се чувствувате здрави. Енергијата која важи и за обработка ќе биде достапна за мускулите и мозокот и така да може да бидат поефикасни.

Вашата кожа ќе изгледа поздраво

Дали ви се чудам зошто имате проблеми со кожата и треба да се применуваат голем број на креми, масла и напивките на тоа, што пак може да има дополнителен ефект. Можна причина е дека ви консумираат. Имам познаници кои биле излекувани имено со промена на исхраната. Во иднина, можам да ги споделам за нив.

Извор : http://educateinspirechange.org/health/5-things-happen-quit-sugar-life/
Share
Додади коментар