Проблем? Разпознавате ли циклите и зациклянето. Чели ли сте Параграф 22? Разпознавате ли плиткостта или просто от къде извира, кой е първоизточника, първоучителя, коя е причината за препоръките, “трябва да”, “хубаво е да”, “необходимо е да”. Ще ги чуете вероятно във всякакви възможни насоки.

Виждате ли кръговрата на нещата в човешкото общество? 

За да привлечеш жена и .. евентуално .. семейство ти трябва успех в обществото. Само с любов не става – не можеш да си и строител, и доктор, и авто-спец, и готвач, и грижовен подсигурител на материалното и родител. 

“Успехът” в обществото се дефинира по някой от следните начини:
Работиш в преобладаващия случай – срещу сума пари, вършиш детайла/черния труд/ в работата.

Работата не е в крайна сметка твоя собствност. Някой друг е правен началник и изкарва по-голяма част от парите (или пък просто част от парите без да работи).

Нищо не пречи да създадеш фирма, ама за да дойде някой при теб, трябва да те знаят, че можеш нещо под твоята правна шапка. Ако пък дойдат, най-вероятно си ги спечелил преди това и в някаква форма си ги открадваш.

Сам – всеки е ограничен до 24 часа, колкото и да може всеки човек – в даден момент прави грешки. Нищо не може да замени работата в по-голям екип. За да се събере по-голям екип е необходимо генерирането на финанси, които да се преразпределят правно – опаковани като дялове – или най-добре за собствениците – като заплати….

За да започнат да прииждат хора – трябва известност, шум. За да е известен човек, е необходимо да си опакова егото – като голямата работа, да спами с всевъзможни психологически трикове, да е погъделичкал текущо важна тема – ковид, мръсен въздух, политика, пререкания, драми, все тая какво.

За да започне да вади така безскрупулно известност и пари, човек трябва да няма морал и ценности.

Ако нямаш последното и искаш първото, ще го постигнеш, защото за неговото постигане е пак глупава игра на котка и мишка.

Имаш ли ценности, морал, честност и откровеност – ни жена, ни бизнес, ни пари, ни известност, освен ако не наведеш глава в някоя насока и да имаш късмет с някоя от другите – постепенно…

Share
Add comment