Није само једе

Већ неко време сам смањио пажњу да троше на храну. Ја не говорим колико лоше су хемијски састојци ни колико корисно су природни. То не значи да ћу престати да раде. То не значи да сам сматрају да је штетна - корисно ни корисно - штетна, то не значи да не Стинт оне и нагласити друге. Сама храна није једини фактор за људско здравље. Ако неко жели да едукује - он ће наћи начин да оствари оно што је корисно и оно што је штетно. А шта то о томе?

Ако занемаримо бебе и мала деца који су приморани да једу оно што им је дато да, за људе у свесне старости, храна не долази у уста сама, нити силом. Свако бира шта да једу. Они који су заинтересовани и да је испитао доступне информације о састојцима чини свестан избор. То је бескорисно да се објасни оно што је корисно и оно што је штетно за људе који не мисле и не маре много шта стављају у уста. Они ће измислити изговор - Ја сам под стресом, радим, имам болест, имам испите, мој партнер је крив, држава је крива и тако даље. Објаснити овим људима шта год, то је као борба ветрењача. Свако има право на своју истину. Сваки ће добити последице својих избора у животу. Када је ученик спреман, учитељ ће доћи. Када је особа спремна да промени, он ће се састати праве људе да га просветли.

Физичко здравље утиче физичке енергије да једна узима у облику хране, али то није једини фактор. Још један кључни фактор за физичко здравље је ментално и емоционално унутрашње стање. За мене лично то је један од разлога зашто неко ко једе нездраво, живе дуже него неко ко једе здраво.

У људској историји је било и има времена као у другом светском рату, када су људи били у стању да преживе у логорима у нехуманим условима. Они су добили храну векну хлеба и водени супе једном дневно и учинио тежак физички рад под сталним емоционалним и физичким стресом и узнемиравања. Они су недостају толико потребне витамине, минерале и аминокиселине и радознао како су преживели. Све примљене исте оскудне порције. Нико има право да урлају - без меса на тањиру. Било је нешто друго што им је дао жељу да живи и то је био њихов унутрашњи снага.

У популарној култури на западу, људи не причају много о унутрашње енергије човека, јер је нематеријална, немерљив, езотерички и апстрактно. Међутим, Исток ослањају на њега. Азијске земље су створили комбинација физичких и менталних техника да се постигне духовно просветљење и свест о унутрашњем свету. То су медитација, јога праксе, као што су Таи Цхи, Фалун Гонг и други. Постоје гласине о појединцима који су делимично или потпуно напуштене унос хране и даље су живи и здрави. У западној култури постоје примери људи који су достигли просветљење без оријенталних утицаја, али чини се да такве особе су веома ретки. То је тешко за просечна особа да се избори са негативним утицајем свог ега. Ја лично морао да прође кроз одређену количину унутрашње патње и сазнало овој области Ни једна или две особе. Научио сам да погледам себе од најмање мало страни која ни на који начин ми даје предност у односу на било кога. Свако учи док је жив и када особа постане веома озбиљна - то значи значи да га је ружно део његовог ега ухваћен у замку.

Унутрашња снага и енергија особе је кључ њихове интеракције са материјалном свету. Када особа информисан и упознат бок не тражи кривца, нити је подложан манипулацији и утицај на животну средину и који му даје моћ да доносе сопствене одлуке. Што мање цвиљење, више акција у жељеном правцу. Што више акције, вероватноћа да је свет у коме живимо, постати бољи.

Snapchat: tomavelev86
Instagram: tomata_
Skype: tomata_
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/toma-velev-38180034
Facebook:
https://www.facebook.com/tomavelev
https://www.facebook.com/tomavelevblog
https://www.facebook.com/kakvoiadesh
Twitter: @tomavelev
Google+: https://plus.google.com/u/0/+TomaVelev
Удео
Dodaj komentar