Мъртва ли е котката в главата ти или не

Може би сте чували за експеримента на Шрьодингер (Котката на Шрьодингер). В общи линии учените не могат да установят дали котката е жива или мъртва, без да присъства някой наблюдаващ. Ето няколко извода, които съм си направил от този експеримент, а и от други наблюдения и философии и, които са налични и в книгата ми (Моят път към Здравето).

Не става само с ядене. Може да водиш най-природосъобразния начин на живот – да ядеш само “БИО” храна, която си отгледал сам, без нитрати, ГМО или други изкуствени методи и пак да умреш не от старост и по – скоро от някой друг, който се тъпче с боклуци. За доброто здраве е нужна не само здравна интелигентност, а и някакво минимално ниво на:

  • Емоционална интелигентност – позволяваш ли емоциите да те завладеят за продължително време? Да, човешко е да се изпитват емоции, но, ако те станат единствения двигател на твоето същество, ще станеш марионетка на собствената си маймунка в главата, както и много лесно други хора, случки, събития, особено медии, ще могат да те манипулират да правиш нещо или да се чувстваш по определен начин, което дългосрочно може и да не се окаже “истинско” и “добро” за теб.
  • Когнитивна способност (мисловна, логическа интелигентност) – малко обща култура и малко логика никога не е излиша – да не излизаш зле облечен на студено, да не очакваш, ако стоиш един месец само пред компютъра – без движение, след това да кипиш от енергия и тн.
  • Контролиране на стреса – Стресът кара тялото да бъде на “тръни” в чисто физиологически аспект. Проблем става, когато няма “отпускане” и отпочиване. Просто е такава природата/ритъмът на нещата –  редуват се двете крайности, на които често слагаме епитети, които са изцяло субективни от собствената ни гледна точка.

Експериментът показва, че е необходимо действие. Конкретно в него действието е наблюдение. В реалния свят е необходимо по-голяма активност от просто наблюдаване. Все още няма (много) хора с телекинетични умения така че да очакваш нещата да се случат просто ей така – да станеш здрав, богат, известен, нещата в България да се подобрят... Няма как да стане. Позитивното мислене от “Тайната” не работи “сама”. С едно голо позитивно мислене си за никъде. Светът се задвижва от личният ти пример. А ти какъв пример даваш?

Всички и всичко притежава изкрица от Аза (Душа). Тя е отвъд чувствата, отвъд логиката, отвъд вярата и надеждата. Тя може да възприеме реалния свят по-различен начин от конкретното му материално състояние и, зачерквайки всичко, със собствената си сила и действие, да “материализира” света, който тя иска да види. И така, какво е крайното решение? Ще живее ли котката или ще умре?

Сподели
Добави коментар