Моето здраве

Последните 2 седмици изкарах лека настинка – секрет от носа, леко зачервено гърло, някоя от сутрините се събуждах и с леко главоболие биещо към температура, но, така и не си я измерих. Не я измерих, защото след сутрешния чай се чувствах по-добре.

Как се оправих?

  • Не съм се оплаквал колко съм зле – не видяхте нито един мой статус, снимка или публикация за това. Който е бил достатъчно наблюдателен, е забелязал, че се разкарвам с носни кърпички.
  • Пих много чай, гореща и вряла вода, в която е престояла кора от лимон или от грейпфрут.
  • Взех си 2 грейпфрута и всяка сутрин закусвах по една четвърт – една пета. Взех си лимони за фреш от близкия пазар – и хапвах по 2-3 на ден. При всяко основно ядене наблягах на – лук, кисело зеле, една подправка, която открих наскоро – червен, черен пипер, чесън и добавях чорба от киселото зеле, която да гаси пожара след лютивия ефект на подправката.
  • Не спрях със задачите, които имах на дневен ред. Държах ума си зает и ангажиран, така че да нямам време да мисля за легло и болести. Чайчето и горещата вода я пиех от термос.
  • Започнах да се обличам малко по-топло. Дори все още го правя, защото априлското слънце е лъжливо, а нищо не ми пречи, когато ми стане топло, да си нося дрехата в ръка.
  • Не ми се е налагало да ходя на лекар, и съответно не съм изпил нито едно хапче – дори аспирин от няколко години. Даже загубих представа от кога точно. Това не значи, че ако изпадна в по-лошо състояние няма да отида. Това не значи, че никога повече няма да изпия хапче, а само, че за момента, следвайки текущия си режим на хранене и навици, не усещам такава нужда.

Дали този режим ще помогне на вас? Не мога да твърдя. Но, аз се чувствам добре – без (скъпи) лекарства, без “БИО”, Веган и всякакви други егзотични храни, режими и състояния на духа. Не става само с ядене… До тук с твърдението, че здравето е скъпо. Здравето според мен е начин на мислене и малко правилни действия.

Сподели
Добави коментар