Кување

Где, како и ако је особа која се кува храна коју једете је неко вама близак није мање важан од квалитета и природе хране у целини. Месо од животиња покренута у нормалним условима - слободно, са добром храном је корисније од меса животиње које је подигнута у нехуманим условима и која је препуна ко зна шта. Воће и поврће које обрађују са тона хемикалија имају различиту хранљиву вредност и укус од оних узгаја без претеране људске интервенције.

Када је неко вама близак, или ви сами кувају храну коју једемо, онда је нормално да стави најбоље у плочу, па чак и ако сте ставили нешто више, то ће бити усвојен кроз ваше руке, ви ћете носити свесну одговорност за to. За храну кувани компаније и корпорација као производ у великим количинама за много људи, не знате шта је у њему, чак и ако је то покривено хиљаде стандарда на папиру.

Воће и поврће које имају стандардизована форма није само да је вероватно да садрже више нутритивне вредности, али су јефтинији.

Да ли је месо плен који пролази кроз ваш дом? Нормалан оброк траје недељу дана, са - највећи део времена стоји у фрижидеру, плодови почињу да се погоршава, а хлеб стврдне за недељу дана, а други је већ буђави. Шта се дешава са храном?

Да ли погледаш корисног века трајања производа? И поред тога Да ли мислите шта је укупно рок трајања - месец - годину дана ?! Постоје изузеци, али као дужи рок трајања хране, морате бити сумњиво о квалитету нутритивних својстава.

Да, припрема хране потребно време, али овај пут се враћа здравље и енергију. Да би прженим кромпиром морате их огулити, исећи их, пропржите их, након тога јасно судове. Уместо све те Елбов Греасе можете купити кромпир из ланаца брзе хране и јести два оброка дневно, 7 дана у недељи. Чак и игноришући оно што кромпир се користи и како се они припремају, размотрити да ли вреди. Можда постоји разлог нека храна се кува спорије и имате мање унутрашњу мотивацију да кува и припрема их, и ви то раде у складу са мање. Можда је храна није толико корисна, или је једноставно корисно у мањим количинама.

А шта мислите о замрзнутим или пре-куваних јела? Ако морате да одаберете храну која је стајао месецима у замрзивачу или онај који је недавно поцепана из баште, што би изабрати? Први могла бити спремна за пет минута у микроталасној и имају исти укус као други, али има исту хранљиву вредност? Sumnjam.

Удео
Dodaj komentar
Публикације које се односе на тренутни