име :

група : минерали

производ Број состојки
бадеми бадеми
(7)

витамин b17
се смета за лек против ракот . препорачува превентивна му редовна употреба во мали количини , како и секој друг витамин .
витамин F
ги штити крвните садови, го попречува акумулација на холестерол . промовира согорувањето на складирани маснотии . е подобро да се земе , а земајќи повеќе јаглехидрати .
витамин Е
го поддржува испорака на кислород во клетките и организмот и го подмладува нив, го намалува крвниот притисок . исто така е корисно за срцето замор .
витамин Б5
учествува во растот и развојот на централниот нервен систем , функциите на надбубрежните жлезди во имплементацијата на масти и шеќер во енергија потребни . тврдина на имунолошкиот систем во производството на антитела и во опозиција на токсини . можно е дека телото
калциум
гради коските и забите . вклучен и во други витални органски функции . недостатокот на елементот може да доведе до сериозни последици за скелетот и нормалното функционирање на телото .
| (0)
соја соја
(1)
| (0)
пченка пченка
(1)
| (0)
бадеми печени бадеми печени
(2)

| (0)
ореви ореви
сончоглед сончоглед
(1)
| (0)
семки од тиква семки од тиква
1 - 7