Име :

Омега 6 мастни киселини

Група : Минерали
Омега 6 мастните киселини са незаменима съставка, която организмът не може да си синтезира сам. Те участват в работата на мозъка във функциите на растеж и развитие на организма, подпомагат обмяната на веществата, кръвоносната и репродуктивната система. Необходим е известен баланс между омега 3 и омега 6 мазнини. Съдържа се в естествените растителни масла - царевично, соево, слънчогледово, ядки - орехи, бадеми, фъстъци, слънчоглед, тиквени семки, съдържа се и в Пилешкото месо и сиренето
Продукт Брой намерени съставки
Бадеми Бадеми
(7) Омега 9 мастни киселини
Омега 9 мастните киселини имат незаменима роля в структурата на клетките. Освен това намаляват холестерола и предпазват от заболявания свързани с кръвоносната система. Полезни са както другите мастни киселини и за имунната система.
Омега 6 мастни киселини
Омега 6 мастните киселини са незаменима съставка, която организмът не може да си синтезира сам. Те участват в работата на мозъка във функциите на растеж и развитие на организма, подпомагат обмяната на веществата, кръвоносната и репродуктивната система.
Витамин B17
Смята се за лек срещу рака. Препоръчва се профилактичната му редовна употреба в малки количества, както всеки друг витамин.
Витамин F
Защитава кръвоносните съдове, като възспира натрупването на холестерол. Спомага изгарянето на натрупаните мазнини. Добре е да се приема при прием на повече въглехидрати.
Витамин E
Подпомага доставянето на кислород в клетките и тялото и така ги подмладява, намалява кръвното налягане. Полезен е и за сърцето, при умора.
Витамин B5
Участва в растежа и развитието на централната нервна система, във функциите на надбъбречните жлези, в преобразуването на мазнините и захарта в енергия. Необходим и на имунната система при създаването на антитела и при противодействие срещу токсини. Възможно е и организма сам да си го синтезира.
Калций
Изгражда костите и зъбите. Участва и в други жизненоважни органични функции. Недостигът на елемента може да доведе до тежки последствия за скелета и нормалното функциониране на организма.
| (0)
Соя Соя
Царевица Царевица
Бадеми печени Бадеми печени
Орехи Орехи
Слънчоглед Слънчоглед
Тиквени семки Тиквени семки
1 - 7