Apa yang anda makanAvailable in Apple Store Keseimbangan kalori Keseimbangan kalori Keseimbangan kaloriKeseimbangan kalori
nasi putih
nama

nasi putih


bahan-bahan
Kategori produk nadi ;
Produk ini berguna untuk otak , gigi , tulang dan tulang , tiroid;
Kilokalori per 100 gram Lemak dalam 100 g . Protein dalam 100 gram karbohidrat dalam 100 gram Digunakan kuantiti secara lalai ( gram )
355.00 0.50 6.50 79.00 100.00
Dalam produk didapati :
nama : magnesium
nama : selenium
Diperlukan dalam kuantiti yang kecil di dalam badan. Mencegah tekanan pengoksidaan dan pembentukan radikal bebas, menyokong hormon tiroid dalam bangunan.
Vitamin B6 membantu kebanyakan sistem dalam tubuh manusia berfungsi - termasuk kardiovaskular, pencernaan, imun, sistem otot dan saraf. B6 diperlukan untuk pembangunan yang betul dan fungsi otak, dan juga untuk pengeluaran hormon tertentu.
nama : fosforus
fosforus diperlukan untuk pembahagian sel badan , meningkatkan jisim otot , menyokong kerja-kerja jantung, buah pinggang dan sistem saraf . juga terlibat dalam penyerapan lemak . yang terkandung dalam keju kambing , kuning telur , beras , bijan , bunga matahari , walnut ,
nama : kalium
elemen penting yang terlibat dalam metabolisme manusia . Menyertai pengangkutan oksigen , dan juga dalam pengasingan bahan-bahan yang tidak diperlukan dari badan
adalah perlu untuk proses pembentukan tenaga dalam sel . sebahagian daripada enzim yang membantu sel . menormalkan fungsi perut dan pankreas .
menggalakkan pertumbuhan . memudahkan pemprosesan karbohidrat . mengekalkan fungsi normal sistem saraf , otot dan jantung .
nama : besi
besi merupakan bahan penting . ia membina hemoglobin dan membantu pengangkutan oksigen ke sel-sel dan dengan itu menyumbang kepada pembentukan tenaga , kecergasan , pertumbuhan dan menangani badan-badan luar .
Tiada bahan-bahan berbahaya yang terdapat