Што ви се јадеAvailable in Apple Store Калории биланс Калории биланс Калории билансКалории биланс
сусам
име

сусам


состојки
Производот е корисна за заби , коски и коскено систем , мускули ;
Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
565.00 48.70 19.40 12.20 50.00
Во производот биле пронајдени :
име : фосфор
фосфор е потребно за клеточната делба тело, да ја зголемат мускулната маса, поддршка на работата на срцето, бубрезите и нервниот систем . , исто така, се вклучени во апсорпцијата на маснотии . содржани во козјо сирење, жолчка од јајце , ориз , сусам , семки , ореви ,
гради коските и забите . вклучен и во други витални органски функции . недостатокот на елементот може да доведе до сериозни последици за скелетот и нормалното функционирање на телото .
Не опасни состојки