Diabeti
emër :

Diabeti

Diabeti eshte nje semundje e karakterizuar nga një rritje në sheqerit në gjak. Njeriu merr diabetit paaftësia e organizmit për të prodhuar insulinë - një hormon i prodhuar nga pankreasi i cili është përgjegjës për ruajtjen e mirë nivelin e sheqerit në gjak, ose në qoftë se qelizat ndaluar përgjigjur insulinës dhe fillimin e sheqerit për të grumbulluar.