мозок
име :

мозок

мозокот е органот кој управува со сите витални функции , како и мислите спомените и чувствата .

Здрава храна

производ Брои храна
ореви ореви
мед
мед
(5) магнезиум
фосфор
фосфор е потребно за клеточната делба тело, да ја зголемат мускулната маса, поддршка на работата на срцето, бубрезите и нервниот систем . , исто така, се вклучени во апсорпцијата на маснотии . содржани во козјо сирење, жолчка од јајце , ориз , сусам , семки , ореви ,
калиум
важен елемент вклучени во човечкиот метаболизам . учествува во транспорт на кислород , како и во поделбата на непотребните материи од телото
калциум
гради коските и забите . вклучен и во други витални органски функции . недостатокот на елементот може да доведе до сериозни последици за скелетот и нормалното функционирање на телото .
железо
железо е важна состојка . со тоа се создава хемоглобин и им помага на транспорт на кислород до клетките и на тој начин придонесува кон формирањето на енергија, виталност, раст и борбата против надворешни тела .
| (0)

Категории

име Брои храна
риба 29

Хранливи материи

Хранливи материи Брои храна
витамин Ц 209
железо 110
магнезиум 40
омега 3 масни киселини 12

состојки

состојки Брои храна
сукралоза 515