ledvice
Name :

ledvice

ledvice anatomski organ v človeškem telesu, ki je odgovoren za procheistva in filtrira snovi v krvi in strupene v urinu .

Zdrava hrana

izdelek Računajo hrano
zelje zelje
jabolko jabolko
zelena čebula zelena čebula
buče buče
(0) | (0)
lubenica lubenica
jabolka jabolka
česen
česen
(10) vitamin C
sodeluje pri oblikovanju človeških tkiv . boost imunskega sistema . ugoden učinek na celjenje ran . je zelo koristno za športnike in ljudi s telesno aktivnostjo .
Honey
Sodeluje pri razvoju rdečih krvnih celic in živčni sistem, pomaga proizvodnjo energije v celicah. Izboljša absorpcijo železa iz telesa. Redno uživanje preprečuje bolezni srca in ožilja
Selen
Potrebne v majhnih količinah v telesu. Preprečuje oksidacijski stres in nastanek prostih radikalov, podpira ščitničnih hormonov v stavbi.
Vitamin B6
Vitamin B6 prispeva večino sistemov v človeškem telesu do funkcije - vključno srca in ožilja, prebavnega, imunski, mišičnega in živčnega sistema. B6 je potreben za pravilen razvoj in delovanje možganov, kot tudi za proizvodnjo nekaterih hormonov.
fosfor
Fosfor je potreben za delitev telesne celice , povečati mišično maso , podpira delo v srcu, ledvicah in živčevju . sodeluje tudi pri absorpciji maščob . vsebuje kozji sir , jajčni rumenjak , riž, sezam , sončnice , oreh ,
vitamin B2
potrebna za rast in razmnoževanje . sodeluje pri razvoju las, nohtov in kože . imaugoden učinek na vid , utrujenost oči , preprečuje vnetja v ustni votlini , podpira prebavo druge snovi: ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin .
vitamin B1
spodbujarast . olajšujeobdelavo ogljikovih hidratov . ohranjanormalno delovanje živčnega sistema , mišic in srca .
vitamin
vitaminima veliko funkcij : to je pomemben za rast in razvoj, vzdrževanje imunskega sistema in dobrega vida .
kalcij
gradi kosti in zob . sodeluje pri drugih pomembnih ekoloških funkcij .pomanjkanje elementa lahko povzroči hude posledice za okostja in normalno delovanje telesa .
železo
železo jebistvena sestavina . gradi hemoglobin in pomaga transport kisika do celic in s tem prispeva k tvorbi energije , vitalnosti, rasti in odpravljanju zunanjih organov .
| (0)

hranila

hranila Računajo hrano
vitamin 46

sestavine

sestavine Računajo hrano
ECE oranžno , rumeno ½ Vzroki : rak 304
žveplov dioksid 741
Natrijev hidrogen sulfit 10
kalijev metabisulfit 82
kalijev acetat 62
kalcijev askorbat 4
manitol 402
Poliglicerol polyricinoleat 1329
sukraloza 515
ksilitol 593
oksidirani škrob 10