pankreas
emër :

pankreas

Pankreasit ka funksionin për të prodhuar hormonet (gjëndra) që rregullojnë metabolizmin e sheqerit në gjak nivelet dhe enzimat ndihmon tretjen e ushqimit (të jashtme në sekretimin e trupit) që përpunuara ushqim që një person merr.

Kategoritë

emër Numërimin ushqime
lëngje dhe pije të gazuara Shkaqet : Diabeti 3