Панкреас
име :

Панкреас

Панкреасот ја има функцијата да произведуваат хормони (жлезди) кои го регулираат метаболизмот и шеќерот во крвта нивоа и ензими за варење (надворешни до секреција на телото) кои обработена храна што едно лице е потребно.

Категории

име Брои храна
сокови и газирани пијалоци Предизвикува : дијабетес 3