Ia bukan sahaja makan

Untuk beberapa ketika saya telah mengurangkan perhatian yang saya belanjakan untuk makanan. Saya tidak bercakap bagaimana buruk adalah bahan-bahan kimia dan tidak berapa berguna adalah semulajadi. Ini tidak bermakna bahawa saya akan berhenti melakukannya. Ini tidak bermakna bahawa saya menganggap yang berbahaya - membantu atau benefisial - berbahaya, ini tidak bermakna bahawa saya tidak berkhidmat yang menekankan dan lain-lain. Makanan yang sendiri tidak hanya faktor untuk kesihatan manusia. Jika seseorang mahu mendidik - dia akan mencari jalan untuk merealisasikan apa yang bermanfaat dan apa yang berbahaya. Dan apa ini tentang itu?

Selain bayi dan kanak-kanak yang terpaksa makan apa yang mereka diberikan kepada, bagi orang-orang di zaman sedar, makanan yang tidak datang ke dalam mulut mereka semata-mata, bukan dengan kekerasan. Semua orang memilih apa yang perlu makan. Orang-orang yang berminat dan telah memeriksa maklumat yang ada pada bahan-bahan membuat pilihan secara sedar. Ia adalah sia-sia untuk menjelaskan apa yang bermanfaat dan apa yang berbahaya kepada orang-orang yang tidak berfikir dan tidak peduli sangat apa yang mereka dimasukkan ke dalam mulut mereka. Mereka akan mengada-adakan alasan - Saya di bawah tekanan, saya bekerja, saya mempunyai penyakit, saya mempunyai peperiksaan, pasangan saya bersalah, kerajaan adalah untuk menyalahkan dan sebagainya. Untuk menjelaskan kepada orang-orang ini apa sahaja, ia adalah seperti kincir angin pertempuran. Setiap orang adalah berhak kepada kebenaran mereka sendiri. Masing-masing akan menerima akibat pilihan mereka sendiri dalam kehidupan. Apabila pelajar sudah bersedia, guru akan datang. Apabila seseorang itu bersedia untuk berubah, dia akan berjumpa dengan orang yang tepat untuk menyedarkan dia.

Kesihatan fizikal dipengaruhi oleh tenaga fizikal yang satu mengambil masa dalam bentuk makanan, tetapi ia bukan satu-satunya faktor. Satu lagi faktor penting untuk kesihatan fizikal mental dan emosi keadaan dalaman. Bagi saya secara peribadi ia adalah sebahagian daripada sebab mengapa seseorang yang makan yang tidak sihat, hidup lebih lama daripada seseorang yang makan sihat.

Dalam sejarah manusia telah ada dan ada masa-masa seperti dalam Perang Dunia kedua, apabila orang dapat terus hidup di kem-kem dalam keadaan tidak berperikemanusiaan. Mereka telah menerima sebuku makanan roti dan sup berair sekali sehari dan telah melakukan kerja-kerja fizikal keras di bawah tekanan emosi dan fizikal yang berterusan dan gangguan. Mereka telah hilang yang amat diperlukan vitamin, mineral dan asid amino dan ingin tahu bagaimana ia boleh bertahan. Semua menerima bahagian yang tidak seberapa yang sama. Tiada siapa yang berhak mengaum - tidak ada daging dalam pinggan. Ada sesuatu yang lain yang memberikan mereka keinginan untuk hidup dan ini adalah kekuatan dalaman mereka.

Dalam budaya popular di barat, rakyat tidak bercakap banyak tentang tenaga dalaman manusia kerana ia adalah tidak ketara, tidak terukur, rahsia dan abstrak. Walau bagaimanapun, Timur bergantung padanya. negara-negara Asia telah mencipta kombinasi teknik fizikal dan mental untuk mencapai pencerahan rohani dan kesedaran dunia dalaman. Ini adalah meditasi, amalan yoga seperti Tai Chi, Falun Gong dan lain-lain. Terdapat khabar angin mengenai individu-individu yang sebahagian atau sepenuhnya ditinggalkan pengambilan makanan dan masih hidup dan sihat. Dalam budaya Barat terdapat contoh-contoh orang yang telah mencapai pencerahan tanpa pengaruh timur, tetapi ia seolah-olah bahawa individu itu amat jarang berlaku. Ia adalah sukar bagi orang biasa untuk menghadapi kesan negatif daripada egonya. Secara peribadi, saya terpaksa melalui sejumlah penderitaan dalaman dan mendapat pengetahuan tentang bidang ini bukan satu atau dua orang. Saya belajar untuk melihat diri saya dari sekurang-kurangnya sebelah sedikit yang sama sekali tidak memberikan saya kelebihan berbanding sesiapa. Semua orang tahu ketika hidup dan apabila seseorang mendapat sangat serius - ia bermakna bermakna bahawa bahagian hodoh ego beliau telah ditangkap dia dalam perangkap.

kekuatan dalaman dan tenaga orang yang merupakan kunci kepada interaksi dengan dunia material. Apabila seseorang dimaklumkan dan hi sedar tidak mencari seseorang untuk dipersalahkan, tidak juga mudah terdedah kepada manipulasi dan pengaruh alam sekitar dan yang memberikan kepadanya kuasa untuk membuat pilihan mereka sendiri. Yang kurang merengek, tindakan yang lebih ke arah yang dikehendaki. Semakin tindakan, kebarangkalian bahawa dunia di mana kita hidup, akan menjadi lebih baik.

Snapchat: tomavelev86
Instagram: tomata_
Skype: tomata_
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/toma-velev-38180034
Facebook:
https://www.facebook.com/tomavelev
https://www.facebook.com/tomavelevblog
https://www.facebook.com/kakvoiadesh
Twitter: @tomavelev
Google+: https://plus.google.com/u/0/+TomaVelev
പങ്കിടുക
അഭിപ്രായം ചേർക്കുക