Gatim

Ku, si dhe në qoftë se personi i cili është gatim ushqimin që ju hani është dikush pranë jush nuk është më pak e rëndësishme se cilësia dhe natyra e ushqimit në tërësi. Mish nga kafshët e ngritura në kushte normale - lirisht, me ushqim të mirë është më e dobishme se mishi i një kafshe që është ngritur në kushte çnjerëzore dhe e cila është e mbushur me kush e di se çfarë. Fruta dhe perime që janë të përpunuara me ton të kimikateve kanë vlerë të ndryshme ushqyese dhe shije se ato rritur pa ndërhyrjen e tepruar të njeriut.

Kur dikush pranë jush ose ju vetë është kuzhinier ushqimin që ju hani, është normale për të vënë më të mirë në pjatë, dhe madje edhe në qoftë se ju vendosni diçka shtesë, ajo do të kalojë nëpër duart tuaja, ju vetë do të mbajnë një përgjegjësi të ndërgjegjshme për ajo. Për ushqim të gatuar nga kompanitë dhe korporatat si një produkti në sasi të mëdha për shumë njerëz, ju nuk e dini se çfarë është në të, edhe nëse ajo është e mbuluar mijëra të standardeve në letër.

Frutat dhe perimet që nuk kanë formë të standardizuar nuk është vetëm se ajo ka të ngjarë të përmbajë më shumë vlerë ushqyese, por janë më të lira.

A plaçkat mishit që kalon nëpër shtëpinë tuaj? Një vakt normale zgjat një javë, me - shumicën e kohës duke qëndruar në frigorifer, frytet fillojnë të përkeqësohet, dhe buka ndërpreu për një javë, dhe e dyta është tashmë i mërzitur. Çfarë ndodh me ushqimin tuaj?

A ju shikim në jetës së dobishme të produkteve të? Dhe përveç A mendoni se çfarë është totale jeta raft - një muaj - një vit ?! Ka përjashtime, por si një jetë më të gjatë raft të një ushqimi, ti duhet të jenë më të dyshimtë në lidhje me cilësinë e pronave ushqyese.

Po, përgatitja e ushqimit merr kohë, por këtë herë kthehet në shëndetin dhe energjinë. Për të bërë patate të skuqura ju duhet të zhvishem tyre, prerë ato, të skuqura tyre, për të pastruar enët më pas. Në vend që të gjithë atë punë e rëndë që ju mund të bleni patate nga zinxhirët e ushqimit të shpejtë dhe për të ngrënë dy vakte në ditë, 7 ditë në javë. Edhe duke injoruar çfarë patatet janë përdorur dhe se si ata janë të përgatitur, e konsiderojnë nëse është i vlefshëm. Ndoshta ka një arsye disa ushqimi është i gatuar më ngadalë dhe ju të keni më pak nxitje të brendshme për të gatuar dhe përgatitur ato, dhe ju jeni duke bërë atë në përputhje me rrethanat më pak. Ndoshta ushqimi nuk është aq e dobishme, apo ajo është thjesht e dobishme në sasi të vogla.

Dhe çfarë mendoni për ushqimet e ngrira ose para-gatuara? Në qoftë se ju duhet të zgjidhni ushqim që ka qëndruar për muaj në frigorifer ose një që është shqyer kohët e fundit nga kopshti, e cila do të ju zgjidhni? E para mund të jetë gati për pesë minuta në mikrovalë dhe kanë të njëjtën shije si të dytë, por ka të njëjtën vlerë ushqyese? Dyshoj.

Pjesë
Shto koment
Botimet lidhur me aktual