Тайната за добро здраве

Тайната за доброто здраве няма да ви струва много пари, и определено не аз ще ви я продам. Тя е проста и сравнително достъпна, но се намира извън комфортната зона. Тя е Профилактиката.

Ако сте гледали телевизия, сте видяли, че за всяко нещо има хапче. Само че хапчетата са нож с две остриета. Последния път, когато мой близък отиде на лекар заради проблеми в опорно-двигателната система, чух въпроса - а стомаха как ти е? Човек не се замисля за чувствеността в стомаха, освен ако не се появят сериозни проблеми в него. Съответно в повечето време се тъпчем с всякакви боклуци, които да запълнят жаждата ни за вкусове. Като се разболеем се тъпчем допълнително и с лекарства. Аз естестевено препоръчвам и използвам природни средства.

Похапвате ли си лимони като част от ястие или като сок, джинджифил, чесън? Имат възкисел вкус и заради това се избягват, освен ... Освен, когато човек е болен. Сещам се поне за поне 5 случая в близкото ми минало, за близки и познати, които са започнали да ядат лимони по време на хрема. Защо да не приемаме тази хубава доза витамин C, докато сме здрави?

Знаете ли, че ракът е лечим, когато бъде открит в начален стадий. Когато се развие и се разпространи из тялото, дори и най-добрите лекари, магове и врачки не биха могли да ви помогнат. За да се развие тази болест е необходимо продължително време да вървите по грешна пътека - в мислите си, в хранителния режим, в стила на живот. Ако ходите веднъж годишно на лекар за да наблюдавате здравословното си състояние, ще може да хванете много болести - не само рака - в ранен етап. Когато разкриете на време болестта, ще имате възможност да промените своята посока, и да излете от пътеката, която води до преждевременния неестествен край.

Ходите ли да си прегледате зъбите? В България държавата поема две пломби годишно. Какво толкова се страхувате от зъболекаря? Ако всичко ви е наред, ще преминете прегледа и няма да изпитате болка. Ако имате проблем - ще потърпите малко, но ще излезете със здрави зъби и ще ви излезе безплатно. Другия вариант е да си траете и да отидете на зъболекар чак като ви заболи. Тогава е по-вероятно проблемът да е станал по-голям и може дори да не спасите зъба. Така пак ще ви боли и е много вероятно да ви струва повече пари от цената на една пломба.

Да приемете което и да е нещо като изцяло бяло или изцяло черно - е все едно да си сложите рамки, да си сложите граници. Така ще пропуснете възможността да вземете полза от всяко нещо, до което имате достъп.

Сподели
Добави коментар